Wie is de ThriveCoach?

Close-up coach zingeving en bewustwording

Mijn naam is Maya van Tol, ik ben geboren Rotterdammer en woon sinds mijn studententijd in Den Haag – waar ik met alle enthousiasme van de wereld ThriveCoach ben gestart. Het doel van mijn organisatie is om zoveel mogelijk mensen te helpen de strijd aan te gaan met hun belemmerende gedachtes, zodat ze zich niet meer laten tegenhouden door hun angsten en onzekerheden, en hun authentieke aard aan het licht komt. 

Ik ben er 100% van overtuigd dat jij het verdiend om blij te zijn met wie je bent. Onzekerheden en angst zorgen ervoor dat we ons minder laten zien en niet de dingen doen waar we blij van worden. Dáár wil ik verandering in brengen! Als jouw coach, moet je mij zien als je persoonlijke gedachten-uitpluizer, cheerleader en stok achter de deur. Tactvol, kalm en toch doortastend help ik jou zelfverzekerder door het leven te gaan.

Wil je meer over mij weten? Hieronder lees je welk pad ik heb bewandeld om om mijn doelen te bereiken – werkplezier, balans en zingeving – door coach te worden. 

Welk pad ik heb bewandeld

Na verschillende opleidingen geprobeerd te hebben, heb ik Communicatie gestudeerd en ben ik in dat vak aan de slag gegaan. Veel aspecten hiervan vind ik leuk, daarom freelance ik nog steeds parttime als communicatiespecialist. Maar ik haal er niet genoeg voldoening uit om het fulltime te doen. 

Om erachter te komen wat me wel die voldoening geeft, ben ik naar een loopbaancoach toegestapt. Tijdens de tweede sessie zei mijn coach tegen me “jij hebt ook wel de kwaliteiten in huis om coach te worden”. Het was alsof ik engelen hoorde zingen! Ik wilde niet weer een verkeerde beslissing maken, dus ik heb meer carrièrepaden overwogen – maar niks evenaarde het enthousiasme dat ik voelde voor coaching.

Coachen geeft mij de diepgang, connectie en verrijking die ik miste. Eindelijk impact maken op de levens van mensen! Mijn innerlijke rust, inlevingsvermogen en passie voor persoonlijke ontwikkeling komen in dit vak perfect tot uiting, en dat voelt gewoon ontzettend goed. Betekenisvolle gesprekken voeren en mensen helpen? Ik wil niks anders meer.

Waarom zelfvertrouwen coaching?

Mijn zelfvertrouwen was altijd een fragiel iets. Kleine tegenslagen konden me dagen, soms zelfs weken dwars zitten. Maar iets aan mijn zelfbeeld doen? Lange tijd was het niet eens iets wat ik zou overwegen.

Pas toen mijn huisarts het me aanraadde, heb ik hulp gezocht en leerde ik hoe ik moest omgaan met tegenslagen en lastige situaties. 

Een duurzame verandering in de manier hoe ik naar mezelf kijk en tegen mezelf praat zorgde ervoor dat ik mezelf niet meer definieer aan de hand van mijn tekortkomingen. Ik durf te laten zien wie ik ben. Ik doe de dingen waar ik blij van word. Ik ben oké (en zelfs blij) met wie ik ben. En als ik weer in een dip beland, weet ik wat ik moet doen om daaruit te komen.

Een transformatie die ik anderen o-zo graag gun! Jij verdient het óók om je waarde in te zien, en te vertrouwen op jezelf. 

Opleidingen & certificaten

ICM coachingsopleiding

ICM Coachingsopleiding – EQA Practitioner

In februari 2021 heb ik de EQA geaccrediteerde coachingsopleiding van ICM afgerond, zeven keer verkozen tot de beste opleider van Nederland. 

NOBCO logo - Nederlandse orde van beroepscoaches

Gecertificeerd NOBCO Coach

Sinds januari 2022 ben ik als Practitioner Coach aangesloten bij NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), dé beroepsorganisatie voor coaches in Nederland. 

TalentFirst logo

Gecertificeerd DISC & Drijfveren specialist

In augustus 2022 heb ik de DISC & Drijfveren certificeringstraining van TalentFirst afgerond, veel gebruikd voor het in kaart brengen van gedrag (DISC) en motieven (Drijfveren).

Meld je aan!

En ontvang e-mails vol tips verhalen die je kunnen helpen met het vergroten van je zelfvertrouwen. Je kunt je uiteraard ieder moment weer uitschrijven.